Työraportti löytyy täältä.
Työn suoritus
Massan punnitsemista |
Laskimme kuinka paljon märkää massaa tarvitsemme, jotta se vastaa 360 g kuivaa massaa.
Tulos oli 5429,86 g.
Massa Valley -hollanterissa |
Lisäsimme punnitun massan joukkoon vettä siten, että kokonaistilavuus oli 23 litraa. Kaadoimme massan hollanteriin, otimme vastapainot pois ja jauhoimme massaa 5 minuuttia välillä vastapainovipua pumpaten. Pysäytimme hollanterin ja laitoimme n. 5,5 kg:n vastapainot paikalleen.
Massan jauhatusta |
Otimme jauhetusta massasta 1200 ml:n näytteet seuraavina ajankohtina: 5 min, 15 min, 30 min, 60 min ja 90 min. Mittasimme kutakin näytettä 127 ml mittalasiin. Laimensimme näytteen 1 litraan dekantterissa.
Schopper-Riegler -luvun määrityslaite |
Mittasimme jokaisesta massanäytteestä SR -luvun yllä mainittujen aikojen kohdalla.
Massanäytteiden SR -luvut
Näytteen ajankohta min
|
SR -luku
|
5
|
26
|
15
|
34
|
30
|
53
|
60
|
76
|
90
|
94
|
SR -luku kasvoi jauhatusajan mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti